Herbatka miodowo-imbirowa

(g) zagotuj wodę
(sł) dodaj łyżkę miodu
(o) dodaj pokrojony korzeń świeżego imbiru wielkości 1/2 kciuka

Gotuj ok 30 min

1 komentarz:

  1. Witam! Z wielkim zaciekawienie zagłębiam się w Twój blog - jest bardzo pomocny , konkretny , dobrze zaprojektowany . Znalazłem jedna jedno "ale" , niespójność. W opisie zastosowania i roli miodu w diecie piszesz:
    "surowy miód powinien zastąpić cukier w diecie osób z nadwagą, w ogóle należny wyeliminować biały cukier. Dlaczego? Pod wpływem przetrawienia miód zmienia przemianę na ostrą co jest korzystne dla utraty wagi dlatego miodu nie należy podgrzewać w trakcie diety "
    Natomiast w przepisie powyżej,na herbatę miodowo-imbirową podajesz żeby gotować miód 1/2 godziny . Jak to rozumieć ? Czy nie można dosłodzić herbaty po ostygnięciu wywaru ?
    Pozdrawiam Marek.

    OdpowiedzUsuń