Zielony groszek na szybko

Zielony groszek na szybko jest idealny jako kolacja lub dodatek do obiadu.
Pamiętaj, że tradycyjna medycyna chińska zabrania pożywienia:
  1. mrożonego
  2. puszkowanego
  3. z kuchenki mikrofalowej
Ja stosuję czasem produkty mrożone i puszkowane. Kuchenki mikrofalowej nie  posiadam.
Dlaczego te 3 punkty są zabronione? Otóż modyfikują naturalne właściwości pokarmów, zmieniają ich komórki a dodatkowo są wzmacniane mnóstwem chemii czyli ulepszaczy. Szczegóły opiszę później.

Składniki:
(sł) mała puszka groszku konserwowanego
(o) 1 łyżeczka musztardy
(sn) algi nori lub inne
(k) natka pietruszki
(g) łyżeczka kurkumy, szczypta tymianku

Receptura:
(sł) rozgrzać patelnię teflonową, wlać groszek wraz z zalewą
(o) dodać łyżeczkę musztardy
(sn) dodać szczyptę rozdrobionych alg nori
(k) posypać natką pietruszki - można zamiennie użyć koperku
(g) doprawić łyżeczką kurkumy i szczyptą tymianku
dusić aż do odparowania zalewy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz