Pasta z wędzonej makreli

Mój maluch dorwał się i na dzień dobry zjadł pół pojemnika. Znowu zmieniłam jeden z przepisów Anny Ciesielskiej z książki Filozofia zdrowia.
Składniki:
(sn) 1 wędzona makrela oczyszczona z ości i bez skóry, 1 łyżeczka sosu sojowego
(k) 1 łyżeczka soku z cytryny

(g)  tymianek i kurkuma do smaku
(sł) 1 łyżka oleju lnianego
(o) 2 ząbki czosnku, pieprz kolorowy do smaku


RECEPTURA:
(sn) oczyścić makrelę i dodać sos sojowy, ja rozdrabniam za pomocą widelca
(k) dodaj sok z cytryny

(g)  dodaj tymianek i kurkumę
(sł) dodaj olej lniany
(o) przeciśnij czosnek przez praskę i dodaj pieprz
Razem dobrze rozgnieć. Pycha!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz