Pieczone patisony z mozzarellą

Składniki:
(sł) 2 średnie patisony, mała kostka twardej mozzarelli
(o) imbir i pieprz do smaku
(sn) sól morska
(k) natka pietruszki
(g) tymianek i majeranek do smaku


RECEPTURA:
(sł) umyj patisony i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami razem ze skórką (nie trzyj gniazda) dodaj startą mozzarellę
(o) dodaj imbir i pieprz do smaku

(sn) dodaj odrobinę soli morskiej
 (k) dodaj sporo posiekanej natki pietruszki
(g) dodaj tymianek i majeranek do smaku
Wszystko razem starannie wymieszaj i formuj w dłoniach  kotleciki, układaj kotleciki na papierze do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika na około 10 minut. Palce lizać :D
A o właściwościach patisonów doczytasz tutaj.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz