Zupa z brukselki

Składniki:
(g) wrzątek, 1 łyżeczka majeranku, 1/2 łyżeczki tymianku
(sł) 1 pietruszka (korzeń), 2-3 ziemniaki, 1 marchewkę
(o) 1 łyżeczka imbiru, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, ugotowana brukselka ok. 300 gr
(sn) sól
(k) koperek

Receptura:
(g) zagotować wodę, dodać majeranek i tymianek
(sł) dodać drobno pokrojone: pietruszkę, ziemniaki, marchewkę
(o) dodać imbir, pieprz, czosnek, pokrojoną cebulę oraz brukselkę
(sn) dosolić do smaku
(k) dodać cytrynę i koperek. Tym razem koperek związałam i dlatego nie widać go na zdjęciu.

Całość gotować ok 20-30.
Dobra rada :D
Jeżeli nie mam czasu to warzywa wrzucam w całości bo dużo szybciej kroi się je już ugotowane tuż przed podaniem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz