Pasztet z pieczarek i kaszy jaglanej

Składniki:
(sł) 2 szklanki ugotowanych pieczarek, 4 ugotowane marchwie, 2 ugotowane ziemniaki, 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, 1 jajko
(o) 2 ugotowane cebule, 1 ugotowany por, pieprz kolorowy do smaku, 1/2 łyżeczki imbiru
(sn) 2 łyżeczki sosu sojowego, 1 łyżka soli morskiej
(k) pęczek natki z pietruszki, ja dodałam nać z jednej rzepy bo akurat miałam w lodówce, 2 łyżki bułki tartej
(g) 1 łyżeczka majeranku, 1/2 łyżeczki tymianku, 1/2 łyżeczki kurkumy

Receptura:
(sł) zmiel w maszynce do mielenia pieczarki, marchwie, ziemniaki i kaszę, wbij jajko
(o) zmiel w maszynce do mielenia pora i cebulę, dopraw pieprzem i imbirem
(sn) dodaj sos sojowy oraz sól morską
(k) zmiel w maszynce zieleninę oraz dodaj  bułkę tartą
(g) dodaj majeranek, tymianek i kurkumę



Całość dobrze wyrób rękoma i przełóż do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 1 godzinę lub do momentu pojawienia się twardej skórki na wierzchu w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz