Zupa-sok na dzień dobry

Składniki:
(sn) 1 łyżka sosu sojowego,
(k) 1/2 cytryny,
(g) 1 szklanka wrzątku,
(sł) 1 jabłko, 1 łyżka miodu,
(o) 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej (można użyć imbiru, kardamonu czy cynamonu, ten ostatni doskonale podkreśli smak jabłek).



RECEPTURA:

Faza I Przygotowanie owoców:
Zagotuj wodę.
Po zagotowaniu najpierw zanurz na minutę we wrzątku całą cytrynę a następnie po wyjęciu cytryny jabłko. Odkrój 1/2 cytryny i pokrój na plasterki (razem za skórką). Usuń z jabłka końcówki i pokrój na grubą kostkę łącznie z gniazdem nasiennym.

Faza II:
(sn) do dzbanka blendera wlej sos sojowy,
(k) dodaj pokrojoną cytrynę,
(g) dodaj wrzątek,
(sł) dodaj pokrojone jabłka oraz miód,
(o) dodaj przyprawę korzenną.

Całość zmiksuj i pij bezpośrednio po zmiksowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz