Kasza jaglana z hijiki

Składniki:
(k) 1 łyżeczka soku cytrynowego, natka pietruszki,
(g) 3 szklanki wrzątku, tymianek do smaku,
(sł) 1/2 szklanki kaszy jaglanej, szczypta kminku,
(o) pieprz czarny do smaku,
(sn) sól morska, pół garści alg hijiki.





RECEPTURA:
(k) wlej na patelnię sok cytrynowy,
(g) zalej wrzątkiem,
(sł) dodaj kaszę jaglaną,
(o) dodaj pieprz do smaku,
(sn) dodaj odrobinę soli morskiej,
Gotuj około 10 minut.

(k) dodaj natkę pietruszki,
(g) dodaj tymianek,
(sł) dodaj kminek,
(o) dodaj jeszcze pieprz,
gotuj do momentu wyparowania wody.
Dodaj przygotowane wcześniej hijiki. (Przepis znajdziesz tu.) Całość dobrze wymieszaj i pozostaw pod przykryciem przez około 10 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz