Świąteczna sałatka ze śledzia i porów

Składniki:
(o) białe części z 2 porów pokrojone w talarki, pieprz czarny do smaku,
(sn) 3 filety śledzia z zalewy octowej, 1 łyżka sóil morskiej,
(k) 1 łyżka soku z cytryny,
(g) tymianek do smaku,
(sł) mielony kminek do smaku.






RECEPTURA:
najpierw zajmij się przygotowaniem porów, umyj i pokrój w drobne kawałki,
(o) wrzuć na teflonową patelnię,
(sn) zalej zimną wodą, dodaj sól,
(k) dodaj sok z cytryny,
(g) dodaj tymianek,
(sł) dodaj kminek.
Duś około 15 minut pod przykryciem. Odlej wodę i wystudź.

(o) do przygotowanych porów:
(sn) dodaj pokrojone śledzie w kawałki i posól,
(k) dodaj jeszcze odrobinę soku z cytryny,
(g) ponownie dodaj odrobinę tymianku,
(sł) dodaj kminek.
Wstaw do lodówki. Pycha!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz