Przepis Claire Robinson pochodzi z programu "5 składników":
Składniki:
(g) 2 łyżeczki posiekanego świeżego rozmarynu,
(sł) 0,5 szklanki tartego parmezanu,
(sł) kostka masła w temperaturze pokojowej,
(sł) 0,5 szklanki melasy lub miodu (oryginalnie w przepisie jest 1 szklanka cukru pudru)
(o) 1 łyżeczka mielonego imbiru,
(sn) szczypta soli, najlepiej potasowej,
(k) 2 szklanki mąki razowej pszennej (+/-)
Receptura:
dodaj wszystkie składniki w kolejności wymienionej wyżej, ciasto wyrabiaj ręcznie lub w blenderze obserwując ilość mąki. Na koniec wyłóż ciasto na folię spożywczą, zroluj w wałek i wstaw na około 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki pokrój w cienkie plastry piecz na papierze do pieczenia przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz