Kruche ciastka z parmezanem i rozmarynem

Przepis Claire Robinson pochodzi z programu "5 składników": http://www.chron.com/disp/story.mpl/life/food/side/6493673.html

Składniki:
(g) 2 łyżeczki posiekanego świeżego rozmarynu,

(sł) 0,5 szklanki tartego parmezanu,
(sł) kostka masła w temperaturze pokojowej,
(sł) 0,5 szklanki melasy lub miodu (oryginalnie w przepisie jest 1 szklanka cukru pudru)

(o) 1 łyżeczka mielonego imbiru,

(sn) szczypta soli, najlepiej potasowej,

(k) 2 szklanki mąki razowej pszennej (+/-)


Receptura:
dodaj wszystkie składniki w kolejności wymienionej wyżej, ciasto wyrabiaj ręcznie lub w blenderze obserwując ilość mąki. Na koniec wyłóż ciasto na folię spożywczą, zroluj w wałek i wstaw na około 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki pokrój w cienkie plastry piecz na papierze do pieczenia przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz