Super szybka słodka przekąska

Podaję II warianty przygotowania:

I wariant: w piekarniku:
wymieszaj ze sobą ulubione nasiona i orzechy, co tam masz w lodówce (przechowuj w lodówce żeby nie jełczały).
Polecam:
  • orzechy nerkowca,
  • pestki dyni,
  • pestki słonecznika,
  • orzechy włoskie,
Wszystko wymieszaj ze sobą zalej syropem klonowym (do 3 łyżek), możesz posypać pieprzem cayenne i solą (tę ostatnią odradzam). Wyłóż na papier do pieczenia i piecz około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza.  

II wariant: na patelni:
Wymieszaj nasiona i praż na patelni. Po wyjęciu możesz dodać ulubione suszone owoce:
  • morele,
  • śliwki,
  • żurawinę itp.
dodaj syrop klonowy. Można jeść od razu na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz